Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

måndag 7 december 2015

Röda fjädern v.50


Under de två veckorna som gått sedan förra planeringen har det skapats, målats och glittrats och vi har även erbjudit en balansbana.

Idag på vår reflektionstid kom vi pedagoger fram till att fortsätta ge möjligheter till skapande då det efterfrågas av barnen. Vi har därför beslutat att öppna ateljén så ofta vi kan och erbjuda barnen att vistas där ofta och spontant. 

Dessutom har vi observerat ett stort intresse för allt vårt bygg- och konstruktionsmaterial. Tågbanan är väldigt populär samt vårt duplolego, men även det övriga byggmaterialet används och vid några tillfällen har barnen byggt bussar och tåg med stolar. Vi beslutade att flytta vissa byggmaterial till Elden så det finns byggmaterial tillgängligt även när vi är där. 

Vi har även sett att barnen gillar att plaska, hälla, undersöka och leka med vattnet vid våra handfat. Denna vecka tänkte vi därför erbjuda vattenlek i tvättrummet på Elden.

På fredag är det julmys. Vi träffas på vår gård kl. 15 och barnen får gärna vara utklädda. 

Till skapandet i ateljén tar vi gärna emot tomma toarullar, så har ni några över därhemma får ni gärna ta med! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar