Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 2 december 2016

Röda fjädern - v 48

Härlig fredag med snön som kommit nu lagom till 2:a advent. Under fredagsförmiddagen har barnen varit ute och lekt i snön. Men under veckan har vi trots snöbrist hållit ateljén öppen där barnen har kunnat ägna sig ut julpyssel. De har fått måla och dekorera granar och kottar. Övat på julsånger till Lucia har vi också gjort. Så här års blir det fokus på det uppdrag förskolan åläggs av läroplanen om att överföra kulturarv, vilket inkluderar traditioner.

Men vi har också varit ute på promenader. Vi har varit i Strömparken och tittat på ljusinstallationerna som ingår i Light Festival. Förvisso är de nedsläckta dagtid, men det var ändå en upplevelse för barnen att få titta på och prata om installationerna. Som vi skrivit tidigare erbjuder promenader barnen möjlighet till bland annat motorisk träning samtidigt som de får utforska sin närmiljö. Att besöka ett kulturellt arrangemang som Light Festival gör också att barnen får uppleva och delta i denna form av kultur, och de får möjlighet att iaktta sig omgivning utifrån andra premisser och att reflektera över detta. 

En promenad gick också till Stadsbiblioteket där vi lämnat böcker och lånat nya. Förskolan har också till uppgift att utveckla barns intresse för skriftspråket såväl som den språkliga utvecklingen. I den värld boken bjuder in till får barnen möta både nya ord och uttryck, tolka bilder och det skrivna ordet, samtidigt som de för stunden får vistas i en annan värld, möta olika karaktärer och deras äventyr och dilemman. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar