Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 19 januari 2017

Röda fjädern - vecka 3

Vart tog snön vägen? Det var mest isbana tidigare i veckan när vi var ute på promenad med barnen. Vi tittade på fåglar och spårvagnar, men vid teatern såg vi något spännande! I en skylift stod en människa och beskar träden. Barnen tittade fascinerat på en lång stund.Hemma på avdelningen har vi fortsatt med vårt målarprojekt. Barnen verkar tycka det är spännande att få måla med färg på en stor yta, att få måla över och testa färgens egenskaper. De får också träna sig i att samarbeta och dela med sig när de står och målar på samma tavla.


Men vi har gjort andra saker också. Flanosaga, sång, dans och bokläsning är några andra aktiviteter som fyllt våra dagar. 

Tyvärr har det varit många som varit sjuka. Magsjukan och förkylning med feber är vår ständige följeslagare... Denna vecka har vi haft dagar med upp till tre fjärdedelars frånvaro i barngruppen samt halva personalgruppen. 

Vi vill därför återigen återigen be er att vid magsjuka respektera inkubationstiden på 48 timmar efter sista symtom - det är inte roligt att som familj vara hemma för både andra eller tredje gången på kort tid! Vid förkylning och feber rekommenderar vi en feberfria dag hemma, men tänk på att det är allmäntillståndet som är viktigast att utgå ifrån. 

Vidare är det viktigt att ni anmäler ert barns frånvaro redan första dagen så att vi vet om barnet är sjukt eller ledigt. Det händer ofta att försäkringskassan gör stickprov och kollar av om sjukanmälan stämmer. Har inte vi fått information från hemmet så skriver vi att barnet är ledigt. Det påverkar också matbeställningen, vikariebokningar och vår planering av eventuella utflykter från gården.

Som ett led i att minska smittspridningen ber vi att de som har möjlighet tar med en vattenflaska som barnen kan ha på den egna hyllan. Vi har nämligen tagit bort de muggar som tidigare stått vid handfaten.

Men låt oss avsluta med något roligare än tjat om sjukdomar. Under veckan har det kommit upp två tavlor med fotografier på barn och personal (torkskåpet i entrén). Tanken är att den egna bilden flyttas till den röda tavlan med tuppen när man kommer till förskolan, och sedan till den vita tavlan med huset när man går hem. Tanken är att barnen (och vårdnadshavare) ska få en överblick av vilka som har kommit och är på förskolan. Sätt gärna upp bilden tillsammans med ert/era barn när ni kommer. Men som med allt så är det lätt att glömma, så vi får hjälpas åt.

Trevlig helg, så hoppas vi att fler är på plats igen nästa vecka!

Vecka 4: 
Mån 9-11 reflektion
Tors Sara, Lotta på utbildning på fm. Jagodinka utbildning em. 
Tuppen firar 5 år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar