Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 24 februari 2017

Röda fjädern v. 8

För en del barn har det varit sportlovsvecka, och här på röda fjädern har vi haft fysisk aktivitet i åtanke med fokus på motorik och balans. Vi har byggt upp en balansbana, och många barn har varit nyfikna och provat på. 

Hur man ska balansera är inte alltid lätt. Ska man gå med båda fötterna på? En fot på banan och en fot på golvet? Med armarna hängandes? Med armarna utsträckta? Kan man ta stöd av någonting? Hoppa ner? Hoppa upp? Klättra över? Några barn har också provat om balansbanan kan användas till annat. Kanske är det en bilbana? Kanske man kan använda de lösa delarna till en korg om de är upp och ner? Eller går de att ha på huvudet? 
Veckan har också bjudit på sångsamlingar, bokläsning och lek både inne och ute. Och i ett av de mindre rummen har barnen börjat uppmärksamma att det är någonting på gång.... Spännande!

Nästa vecka:
- Planering måndag förmiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar