Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 24 mars 2017

Gula fjädern v. 12

Veckans arbete kring insekterna: vi har börjat tillverka egna insekter av diverse material (toarullar, kaffefilter, piprensare etc). De hänger så fint i en stor gren och spanar ut över byggrummet. 

Under onsdagen prövade vi förskolans nya usb-mikroskop. Vi kopplade in dem till en laptop och gick till en park där vi samlade mtrl att studera. Hur häftigt som helst. Kommer att komma till användning när insekterna flyttar in i insektshotellen.

På torsdagen hade vi samling i storgrupp. Vi har vissa planer på att utveckla biblioteket (byta ut/tillföra/ta bort mtrl) och behövde höra barnens syn på saken. Dockskåp, tv/iPads mm var önskemål som dök upp.

Och så har vi möblerat om ateljén och byggrummet ganska ordentligt men om ni vill se hur det ser ut med den saken så får ni se efter själva på plats.

Vidare har barnen velat byta namn på ett par av borden i matsalen. Glitterkamerabordet och Bärbordet är nu minnen blott. Istället har vi Pingvinbordet samt Racer-Klumpekatt-Godis-Darcy-Hockeybordet!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar