Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 23 mars 2017

Röda fjädern v. 12

Vilken härlig vår vi  har haft denna vecka! Vi har varit ute länge på förmiddagarna, och barnen har lekt i gårdens lekställningar, grävt i sanden, cyklat och spelat boll. Grupp 1 passade på att gå på utflykter. 


Vi åkte spårvagn till Klockartorpet och åt frukt i naturen. Vi kom gemensamt fram till att vi skulle göra om utflykten fler gånger.Vi har också varit i Folkparken och lekt. Barnen fick åka spårvagn dit och sedan gå tillbaka till Tuppen. Utflykterna har gjort intryck på barnen, vilket vi har kunnat se i deras lek när de byggde en spårvagn av stolar för att åka till Malmö och Folkplatsen.

Grupp 2 har ägnat sig åt vattenlek och konstruktion/bygg. Vi har sett att barnen fortsatt fascineras av vatten, så vi tog fram vattenbordet där barnen har fått testa och använda olika föremål i vattnet, t ex leksaker och naturmaterial såsom kottar och pinnar. Vi utforskade kring begreppen tungt och lätt, sjunka och flyta? Barnen har också varit intresserade av duplot, och vi har byggt olika konstruktioner under veckan. 

Vi har också haft verksamhet i ateljén, där barnen fick prova på att skapa med växtpapper och pastellkritor. Vattnet blöttes ner med vatten med hjälp av en svamp och barnen fick prova att rita med kritorna. De verkade fascinerade över att upptäckten att färgen från kritorna flöt ut, att de kunde blanda färgerna och testa vad som hände när de drog med den blöta svampen eller en blöt pensel över färgerna. 


Nästa vecka:
- på måndag har vi planering på förmiddagen.
- på tisdag är Röda fjäderns personal iväg på föreläsning, och under eftermiddagen är några stycken också iväg på utbildning. Vi tar hjälp av de andra fjädrarna och vikarier för att lösa dagen så smidigt som möjligt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar