Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 31 mars 2017

Röda fjädern v. 13

Tåg, spårvagnar, bussar, lastbilar och bilar. Barnens intresse för fordonen i vår närhet visar inga tecken på att avta. Grupp 1 har åkt spårvagn till Vidablick, och grupp 2 gick till Norrköpings resecentrum och tittade på tåg, spårvagnar och bussar.

I upplevelsekuben har vi med hjälp av projektorn spelat upp videoinspelningar från tåg på sträckorna Halmstad till Göteborg och från Malmö till Köpenhamn i vår upplevelsekub. Barnen verkade tycka det var spännande att få följa rälsen, åka genom tunnlar och stanna på stationer. Det uppstod samtal om vart tåget var någonstans, vart vi skulle och funderingar kring vad Danmark var för något, och vad är egentligen köp-en-hamn för något? Vi har också varit ute på gården mycket under förmiddagarna. Idag fanns det vattenpölar på gården, vilket fångade många barns intresse. De hoppar i vattnet, skyfflar vattnet i flaken på leksaksfordon och prövar att lägga olika föremål som de kan hitta på gården i vattenpölarna.

Vi har också haft vattenlek och öppet i ateljén, där fler barn har fått prova på att rita på blött kvistpapper med pastellkritor.


Nästa vecka är det april, och fredagen den 7:e är sista dagen att lämna in schemalappen för sommaren.

Nästa vecka:
- måndag förmiddag har vi planering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar