Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 28 april 2017

Röda fjädern v. 17

Denna vecka har grupp 1 sannerligen varit ute på äventyr! Vi har varit på studiebesök till Spårvagnshallarna. Barnen fick titta på och utforska en spårvagn, de fick en guidad visning i spårvagnsmuseet och sist men inte minst, vi fick åka till Norr Tull i en egen spårvagn. 
Besöket verkar vara uppskattat av barnen, och har följts upp med filmvisning i kuben där barnen har fått se en film inspelad från förarhytten på en spårvagn. Det har också byggts en spårvagn med hjälpa av våra stolar. 

Grupp 2 har haft samlingar med fokus på språk genom sång och skapande i ateljén. Vi har tagit vara på barnens intresse för fordon och har låtit dem måla genom att köra bilar i färg. Konstigt tyckte en del barn, och spännande tyckte andra. Några barn testade också att dra händerna genom färgen, och både lyssnade på hur färgen lät är de kramade ihop handen till en knytnäve och att smaka på färgen. Vi passade på att prata mycket om de olika färgerna. 
Vädret har varit busigt denna vecka, riktigt Aprilväder, men vi har alla ändå varit ute på förmiddagarna och lekt. Det har varit spännande med alla vattenpölar och blöt sand.

Vi vill passa på att uppmärksamma alla vårdnadshavare på att vi nu satt upp ett schema med tider för utvecklingssamtal i hallen där ni kan skriva upp er för tid i den kolumn där ert/era barns namn står. De familjer som skolade in sina barn under våren kommer snart få inbjudan till uppföljningssamtal och får sedan erbjudan om utvecklingssamtal under hösten.


Nästa vecka:
- Måndag är 1:à maj, och då är vi alla lediga och förskolan stängd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar