Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 1 juni 2017

Röda fjädern v. 22

Det har hänt en spännande sak ute på gården denna vecka. En morgon kunde vi se hur det kom ett par män och började gräva hål i marken, på platser där barnen sa att man inte får gräva. Men vi kunde snart reda ut att männen var där för att plantera många buskar utmed staketet.

När vi gick ut var det många barn som nyfiket närmade sig planteringsarbetet. Några observationer som gjordes av barnen var att männen ställde sig och hoppade på sina spadar (några barn var tveksamma till om man verkligen får göra så), och att de högg bort rötter i marken med en yxa. Yxa var något som av några barn kändes igen från brandmäns utrustning, men då för att slå sönder dörrar i hus som brinner berättade de.Vi har varit ute mycket denna vecka, och Blåa fjädern har bjudit övriga fjädrar på möjligheten att dansa zumba ute på gården. 


Under veckan har de barn som ska sluta hos oss på röda fjädern varit och hälsat på de fjädrar för äldre barn som de ska börja på efter sommaren. 

Inne på avdelningen har vi barnen denna vecka ägnat sig mycket åt att bygga med lego, rita med tusch, läsa böcker och dega. Vi har haft flera sångsamlingar med den snurrande flaskan. Det barn flaskan pekar på när den slutat snurra får välja ett sångkort. I veckan bar vi också haft gårdsfest. Vi vill tacka alla barn, vårdnadshavare och anhöriga som kom för en trevlig kväll.Nästa vecka:
- på måndag är det klämdag och flera personal är lediga
- på tisdag är det Sveriges nationaldag och alla är lediga från förskolan
- på onsdag och torsdag välkomnar vi prao-elever

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar