Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 9 juni 2017

Röda fjädern v. 23

Vart tog sommaren vägen? Aja, regnet är inget som barnen brytt sig så mycket om. Det har varit spännande att gräva i blöt sand och sopa blöt sand från de asfalterade gångvägarna. Att pröva balansen på hala stockar har också intresserat. 

Balans har det ägnats en del åt inomhus också. Våra kuddar som är platta på ena sidan och böjda på andra är spännande att balansera på, både ståendes och sittandes. Det går också att åka rutschkana ner för dem. Balansbanan har också kommit fram en del under veckan. 

Bygg och konstruktion fortsätter att locka. Att se hur högt man kan bygga ett torn innan det rasar är roligt, och en del barn har testat att konstruera olika grunder till sina torn. 

Att sjunga är uppskattat av barnen, och vi har haft både sångsamling och spontan sång. Två visor som många barn vill sjunga är "Bamse Bamse Spindeln" och "Heja Bamse".Nästa vecka:
- på måndag är det kompetensutvecklingsdag och då är Tuppen stängd
- på fredag är flera personal lediga, och vi har då vikarie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar