Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 18 augusti 2017

Röda fjädern v. 33

Denna vecka har vi välkomnat tillbaka många barn efter sommarens ledighet, men också fått välkomna några av de nya kompisar som som ska börja hos oss på Röda fjädern. Det kommer att bli spännande med en ny termin och att se vilka intressen och projekt som växer fram i barngruppen. 

Vi kommer detta läsår fortsätta att jobba med barnen i mindre grupper, men nytt för i höst är att barnen större delen av dagen kommer att vara indelade i två grupper som vi har valt att kalla Spårvagnen och Flygplanet.

Vi har gjort om i de pedagogiska miljöerna i och med den nya uppdelningen, och barnen har fått bekanta sig med allt det nya. De har utforskat de olika miljöerna och materialen som vi har ställt iordning. På bilden nedanför uppmärksammar barnen de olika bilderna med fordon som nu fått en ny och central plats vid bilbana. Barnen nämnde de olika fordonen vid namn och vi pratade om vilka färger fordonen har.På Spårvagnen har vi sjungit och dansat till Babblarna, lekt ute på gården och ritat med färgpennor och tusch. I samband med det har vi pratat om färgerna, och testat att måla först med färgpenna och sedan måla över med tusch. Det var spännande att tuschen inte fastnade, och gick att dra bort med fingret. 
När vi var ute en förmiddag plockade barnen upp olika föremål ur vattenpölarna. Dessa har vi nu tagit in för att torka, och nästa vecka kommer vi att lägga dem i vårt förstorningsbord.På Flygplanet har vi lyssnat och tittat på Babblarna med projektorn.


Nästa vecka
- på måndag har Röda fjädern reflektionstid på förmiddagen och barnen kommer att få vara på de andra fjädrarna under tiden.
- på måndag är det i och med att vi har reflektionstid ingen inskolning, den kör igång igen på tisdagInga kommentarer:

Skicka en kommentar