Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 24 augusti 2017

Röda fjädern v34

Under veckan har inskolningarna av de nya kompisarna på Röda fjädern fortsatt, och nästa vecka får vi välkomna fler nya barn. 

Flygplanet har utforskat närområdet kring förskolan och den lekplats/park som ligger utanför det höga svarta staketet.

På Spårvagnen har barnen sjungit och lekt ute mycket. Barnen tycker mycket om att sjunga, och gör det gärna både på samling och spontant under lek. På bilden nedanför sjunger de "Björnen sover".


Barnen har också upptäckt förstoringsbordet, det bord i vars lådor man kan lägga saker och sedan titta på genom ett fönster som förstorar föremålen i lådan. Förra veckan berättade vi om hur barnen hade plockat föremål ur vattenpölarna ute på gården och att vi tagit in dem för att torka. Nu ligger alla saker i en låda, och barnen var fascinerade över att upptäcka att sakerna blev större när de sågs genom fönstret. Veckan avrundades också med vattenlek och skapande i ateljen. Barnen fick färglägga bokstäver till vår processvägg, och under aktiviteten samtalade vi med barnen om vilka bokstäver de målade. Några barn önskade också att få måla med bilar, en aktivitet som de fått göra under vårterminen, så det gjorde vi också.

Nästa vecka:
- på måndag har vi teflektionstid. Barnen kommer då att få hälsa på de andra fjädrarna. Observera att det därför inte är någon inskolning på måndag, den börjar på tisdag.
- på torsdag är tre personal på utbildning under dagen, vi tar hjälp av vikarier för att på bästa sätt lösa dagen Inga kommentarer:

Skicka en kommentar