Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

tisdag 5 september 2017

Röda fjädern v. 36

Inskolningarna löper på, och vi fortsätter att arbeta med att ge barnen rutiner och struktur för att skapa en verksamhet som barnen kan känna sig trygga i.

På Spårvagnen har vi fortsatt att arbeta med sångsamlingar och vi har främst använt oss av vår nya sångpåse, men vi har också lyssnat på musik och dansat tillsammans. 

På gården blev en dagvattenbrunn blivit igentäppt, vilket efter allt regn resulterade i en stor vattenpöl på gården. Där har det varit riktigt spännande att springa, hoppa, skvätta, liksom att hälla och ösa med olika redskap. 
Vi har också varit inne i ateljén och haft skapandeverksamhet. Barnen hade förra veckan efterfrågat att få måla i ateljén, så de fick måla med vattenfärg och kritor. 
Förstoringsbordet väcker barnens lust att utforska, och denna vecka är det ett flertal bilar som har letat sig ner i lådorna. Det är spännande att gå och lyfta på locken för att se vad som ligger i bordet. Med andra ord ser vi att intresset för fordon lever kvar.


Under veckan som gått har vi på Flygplanet utnyttjat vårt motorikrum och klättrat i rutschkanan.Vi har även använt oss av madrasserna och bollarna.


Vi har även fortsatt att utforska närområdet runt Tuppen denna vecka i form av en promenad i närmaste kvarteren med avslutning framför akvariet.Nästa vecka:
- På måndag har vi planering på Röda fjädern. Det innebär att under förmiddagen får barnen hälsa på de andra fjädrarna. Ingen inskolning denna dag, utan den fortsätter på tisdagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar