Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 19 oktober 2017

Röda fjädern v. 42

DVi har gjort något väldigt konstigt denna vecka; vi gick ut på gården genom dörren i matsalen utan skor! Barnen hade bara strumpor på sig. Det är ju så det är när det är brandövning. Det finns ingen tid att ta på sig skorna i sådana lägen, och vi tycker det är viktigt att barnen i vilket fall har testat på scenariot att behöva skynda ut i de kläder de står och går i. Vid brand finns inte tiden till att klä på sig kläder. En del barn tyckte det var konstigt, medan andra inte brydde sig och gärna hade varit ute och lekt. Naturligtvis såg vi till att de blev varma och torra om fötterna så fort vi kom in.

I måndags hade vi föräldramöte. Stort tack till de vårdnadshavare som tig sig tiden att komma. Att samverka med er är ett av våra viktigaste uppdrag. För er som inte hade möjlighet att komma kan vi summera mötet kort med:
- vi personal samt vår nya förskolechef presenterade oss
- vi påminde om våra rutiner, och vikten av att lämna schema med aktuella tider, att meddela när barnet är ledigt/eller sjukt, att respektera de rekommendationer som finns kring att stanna hemma vid sjukdom
- vi berättade om prioriterade mål och vårt arbetssätt 
- vi visade dokumentation och pratade om vad vi arbetat med under terminen och hur vi arbetat, samt vilka intressen vi sett hos barnen 

På Spårvagnen har vi denna vecka haft många sångsamlingar. Vi märket hur de barn som tidigare intagit en roll av att vara observatörer nu deltar mer och mer i dessa samlingar. Vi har haft balansbanan framme, och barnen har på eget initiativ plockat fram den. Framförallt tycker de att det är spännande att klättra upp de olika löda delarna. Konstruktion med klossar och duplo, samt tågbanan och andra aktiviteter med fordon fortsätter att vara ett stort i intresse.
Men barnen sitter också gärna i soffan och tittar i böcker. De kan samlas flera stycken med varsin bok, gärna böckerna om djur och dinosaurier, för att gemensamt titta i böckerna och sinsemellan samtala om det de ser. Ibland bjuds någon av oss vuxna in för att läsa högt eller benämna olika djur eller saker. Vi har också haft skapandeverksamhet i ateljen.
Nästa vecka:
- på måndag har vi planering, och där är alla barnen fördelade på de andra fjädrarna
- vi påminner om fredag, då de barn som är kvar efter 16.00 kommer att få gå till Tallgården. Detta eftersom Norrköping kommun bjudit in all personal till ett evenemang. Alltså, 16.00 är det planerat att vi går till Tallgården med de barn som är kvar på förskolan, och från 16.30 är barnen på Tallgården förskola


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar