Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 26 oktober 2017

Röda fjädern v. 43

Oj, vilket höstrusk vi haft denna vecka! Ute i sandlådan har det funnits gott med vatten och gegga till barnens förtjusning. Barnen har öst, hällt och gjort sandkakor.

Inne på Spårvagnen har vi smugit in ett nytt moment under samlingarna: flanosaga! Vi arbetade lite med flanosagor under förra läsåret, men för en del barn är det någonting helt nytt. Barnen verkar tycka att det är en spännande form av berättande, och det lockade många barn att själva testa att sätta upp bilderna på flanotavlan. Kortet nedanför är taget utav ett av de barn som deltog på samlingen. Barnet fick dokumentera samlingen.Vi har också tagit fram instrument till sångsamlingarna. Barnen har med ägg fått spela till de sånger vi sjungit. De verkade tycka att det var spännande att testa instrument.Veckan avrundades med en storsamling för hela huset. Vi tittade på filmen "Ugglan och kompisproblemet", en film om hur man gör när man vill vara med och leka. Efteråt åt vi frukt.Nästa vecka:
- på måndag har vi planering på förmiddagen, och barnen kommer att vara på de andra fjädrarna under tiden.
- från och med nästa vecka kommer vi ha en studerande blivande förskollärare på Röda fjädern, och hon kommer att vara här i 6 veckor och göra praktik. Under tiden kommer en personal från Röda fjädern, som också läser in förskollärarkompetens, att vara borta på praktik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar