Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

onsdag 11 oktober 2017

V. 41 Röda fjädern

Denna vecka välkomnar vi nya barn till Röda fjädern! Spännande med fler nya kompisar.

Under den gångna veckan några barn från Spårvagnen och några barn från Flygplanet varit iväg på en gemensam utflykt till Tuppenparken. Där fick barnen leka i lekställningarna, och de motoriska utmaningar som parken hade att erbjuda. Inne på Spårvagnen har vi haft sångsamlingar. Sånger om apor lockar mycket, både "Tänk om jag hade en liten apa" och "Aporna som klättrade i trädet". 

Barnen har också fortsatt med konstruktion, och det är både rör, duplo och tågbanan som intresserar och lockar.


Vi har också haft skapandeaktivitet i ateljen. Under två dagar har barnen fått testa att måla och göra mönster med hjälp av uppklippta toalettrullar. Några barn passade samtidigt på att måla med händerna. Det är spännande med färg!Nästa vecka:
- På måndag har vi planering, och barnen kommer under tiden att vara på de andra fjädrarna. Därför har vi under måndagen ingen inskolning, utan den börjar igen på tisdag.
- Nästa vecka kommer det en förskollärarstudent från Linköpings Universitet och gör en vecka verksamhetsförlagd utbildning hos oss på Röda fjädern.
- På måndag är det föräldramöte klockan 17-18. Vi träffas på ditt barns fjäder. Kom ihåg att barnen får inte vara på förskolan under tiden ni är här på föräldremöte eftersom det inte räknas som arbetstid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar