Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 2 november 2017

Röda fjädern v. 44


Denna vecka har några barn från Spårvagnen och några från Flygplanet gått till biblioteket tillsammans. Gamla böcker lämnades tillbaka och nya lånades. 

Vi har också varit iväg och åkt spårvagn tillsammmans, och då hade vi också sällskap av några barn från Gröna fjädern. Att få åka spårvagn var ett önskemål som kom från barnen. 


På Spårvagnen har vi haft skapande aktiviteter i ateljen. Barnen har fått måla, bland annat med hjälp av djur istället för penslar. Eftersom barnen genom böcker visar ett stort intresse för djur, så vi plockade med oss några djur in i skapandet. Djuren fick gå i färg och sedan hoppa runt på papper. Under tiden samtalade vi om namnen på de olika färgerna och använde prepositioner.
Nästa vecka:
- På måndag förmiddag har vi planering, och barnen kommer då att vara på någon av de andra fjädrarna.
- Vi vill påminna om att ni gärna får lämna in glasburkar så att barnen kan göra lyktor till barnrättskonventionens dag nu i november

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar