Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

tisdag 7 november 2017

Röda fjädern v. 45

Nu har vi börjat måla ljuslyktor till firandet av barnkonventionens dag. Några barn från Spårvagnen och några från Flygplanet har fått turas om att måla inne i ateljén. 


Vi har också varit ute på en gemensam promenad till polishuset. Tanken var att spana efter polisbilar, men vi kunde inte se några. Däremot stötte vi på en man som tog oss med in i polisens garage! Där fick vi titta på en polisbil, och de satte även på blåljusen så vi fick se när de blinkade. Väldigt spännande tyckte barnen. 


Inne på Spårvagnen har vi haft sångsamlingar och sagosamlingar. Med stöd av figurer i trä har barnen fått både lyssna på sagan om de tre bockarna Bruse och sett den gestaltas. 

Vi har också dansat i rörelserummet och varit ute på gården. Det är spännande att gräva i sanden, och det gäller att passa på nu innan tjälen sätter in. Några barn håller på och utforskar rutschkanan och klurar på hur man kan gå till väga när man ska ta sig upp och sätta sig ner för att åka. Flygplanet har också varit ute, och barnen lockas av att ta sig an den större lekställningen.

Nästa vecka:
- På måndag förmiddag har vi planering. Barnen kommer då att vara på de andra fjädrarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar