Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

söndag 3 december 2017

Blåa fjädern - still here 😉

Vi fortsätter vår resa i Fotspårens och avtryckens värld. All degtillverkning har sått ett frö av intresse för att baka sånt vi faktiskt kan äta. Så nästa vecka kommer vi börja baka tex scones, bullar och limpor till mellis. (Självklart kommer de barn som går hem tidigare få med sig ett smakprov på det som producerats!)

Julen närmar sig med stormsteg och pysslandet har tagit fart ordentligt! Kom gärna in i ateljén och beskåda kreativa ungar in action. Vi tar gärna emot tomma toa- och hushållsrullar, äggkartonger, korkar och annat som kan förvandlas i händerna på våra underbara ungar. 

Vi upptäckte i fredags att någon flyttat in under vår julgran... Väldigt, VÄLDIGT spännande! Vi har fått ett brev från vår nya gäst och det verkar vara en liten tomtenisse som bosatt sig här. 

Vi jobbar mycket med hur man behandlar människor, djur och material. Hur man talar till varandra och hur det man säger kan påverka andra. Då leken är det viktigaste i barnens vardag på förskolan är det något som vi lägger stor vikt vid. Det är där barnen lär sig hur människor, samhället och regler fungerar. Vi försöker få barnen att leka med olika vänner för att få olika perspektiv på hur man fungerar tillsammans med olika människor. 
 
Inför barnkonventionens dag förra månaden målade vi burkar i avdelningarnas färger. De kunde beskådas utanför värmekyrkan tillsammans med burkar från i stort sett alla Norrköpings förskolor. 

Vi passar på att göra utflykter till lekparker, biblioteket och närmiljön i det omväxlande decembervädret. Vi tränar bl.a. på att vara uppmärksamma på trafiken, ta hänsyn till varandra, åka spårvagn och passa tider. 

Det funderas mycket kring matematik och konstruktion för tillfället. Kulramen används för att förstå tiotal, plus och minus. Lärplattan används för att leta mallar och beskrivningar för olika saker att bygga, att följa bygginstruktioner är inte helt lätt... 

Vi arbetar som sagt en hel del med hur man tar hand om de material vi har på förskolan, en av de sakerna vi jobbar mycket med just nu är att plocka tillbaka det man använt och se till att det är helt och fint för nästa som vill använda prylarna. Hjälp gärna ditt barn att ställa ordning efter sig innan ni går hem. 

När ni kommer på måndag ser det lite annorlunda ut i lokalerna, vi har möblerat om efter att ha reflekterat kring våra observationer över hur barnen leker och vad barnen leker med. Detta för att främja leken och verkligen se till att utnyttja alla ytor. 

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar