Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 8 december 2017

Gula fjädern v 49

Julen närmar sig med stormsteg. Mycket julpyssel; pepparkaksgubbar, -gummor och -hus. Och tomteluvor. Och en gran. Granen har vi gjort av urklippta händer och den dekorerar vi för fullt.

Fredagen före såväl förste som andre advent har vi fått brev från tomten. Brev med uppdrag. Det första brevet skickade iväg oss på jakt efter borttappade tomteluvor. I det andra brevet blev vi ombedda att tillverka pynt till våra olika granar på förskolan.

Och så har bockarna Brusearbetet fortsatt. Vi gjorde en vandring längs Strömmen och letade ledtrådar/spår efter trollet. Under en bro hängde "bubblor" (eg. Installation från ljusfestivalen). Vi kom fram till att bubblorna berodde på att trollet låg och fes under bron. Vi hittade även en liiiten trollsvans. Den prövade att plantera i en hink med jord för att se vad som händer med den. För säkerhets skull täckte vi över med en bur och ett par viktiga varningsskyltar. Nu är det fredag. Om vi har lyckats odla fram ett livs levande troll på måndag....? Kanske.

Det enda trista idag är att vår kära student gjorde sin sista dag på Gul. Hon firades med pompa och ståt och kommer att vara saknad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar