Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 1 december 2017

Röda fjädern v. 48

Denna vecka har vi gjort lite av varje. Flygplanet har varit iväg på promenad, och spanat på både tågen och byggarbetsplatsen nere vid Resecentrum.


På Spårvagnen har vi också varit ute. En dag upptäckte barnen att det stod en traktor med släp parkerad utanför gården, och när en grävskopa anslöt sig var glädjen stor. Barnen samlades vid staketet för att titta på och samtala om vad de såg. De var också med och tog kort.


Vi har också sjungit sånger, och barnen sjunger gärna på julsånger. 'Midnatt råder' är en klar favorit. Barnen har också fått lyssna på flanosagan om De tre bockarna Bruse. Att konkretisera och visualisera en saga på det sättet lockar flera av barnen, och de uppskattar att kunna ta i och hålla bilderna. 

Nästa vecka:
- på måndag förmiddag har vi planering, och barnen kommer då att få vara på någon av de andra fjädrarna
- under torsdagen kommer några ur personalen att gå på utbildning, och vi tar hjälp av vikarier och varandra för att på bästa sätt lösa dagen 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar