Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 1 februari 2018

Röda fjädern v. 5

Vad snabbt denna vecka har rullat på!

Vi på Spårvagnen har fortsatt med våra sångsamlingar, och barnen fortsätter att hålla egna spontana sångsamlingar också. De hittar på många egna sånger utifrån sångkorten eller de föremål som de väljer att ta med in i aktiviteten. Vi har också varit ute på gården. Där fanns det ännu fler vattenpölar än förra veckan, och flera barn har lekt och undersökt med vattnet; hälla och ösa, sjunka och flyta, att göra vågor och att gräva. 


Flygplanet gick på promenad i närmiljön med stopp vid tågstationen och bussterminalen.


I torsdags firade vi Tuppens födelsedag med gemensam storsamling i matsalen. Vi åt frukt tillsammans och tittade på filmen "Den kloka lilla hönan".

Veckan avslutades med snöfall och nysnö, och vi tog fram pulkorna. Barnen åkte och drog omkring på pulkorna, och det var lite att klura på när man gick runt med en pulka i snöre efter sig, till exempel hur man löser det när pulkan fastnar i en stolpe?


Nästa vecka:
- på måndag förmiddag har vi reflektionstid, och barnen kommer då att vara på någon av de andra fjädrarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar