Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 3 februari 2023

Gröna fjädern v. 5

Vårt projekt med vatten rullar på. Under veckan har barnen i Pölen fortsatt med sitt skapande av fåglar men också besökt akvariet och tittat på fiskarna. 

Fiskmåsen som barnen målade under förra veckan har fått ögon, efter att ett barn uppmärksammade att fågeln måste ha ögon. 


Det rådde däremot en viss osäkerhet kring hur många ögon en fiskmås har, så vi fick räkna ögonen på en bild och passade också på att räkna våra egna ögon. 

    Hur många ögon har fiskmåsen?
- Tre
- Fyra
- Nej, åtta

Barnen har också målat en sothöna, också en fågelart som vi såg under våra promenader längsmed Strömmen. 


Vilka färger har sothönan?
- Vit och svart

Var bor sothönan?
- I vattnet

Hur många ben har sothönan?
- Två... tre


Ett barn uppmärksammade att sothönan var vit på näbben, och målade noga näbben vit.

- Vit där!

Barnen har många tankar och funderingar om fiskarna. och det finns mycket att prata om och reflektera kring. 


- Gul
- Black
- A fish
- Fiskar


- Hajar!

Barnen i Droppen har fortsatt att utforska vad som flyter och vad som sjunker i vatten. Det har varit undervisning kring vad som "simmar" och vad som sjunker till botten. Barnen får hjälpa till att sortera vad som flyter och sjunker med stöd av personalen.



- En bil, den rullar!





På fredagen fick barn från både Pölen och Droppen hjälpa till att måla vatten på ena glasdörren med två olika blå toner. Vi målade även ett vattenfall på berget. Framåt är det tänkt att barnen ska få måla fiskar i vattnet.


På torsdagen bytte grupperna avdelningar på initiativ av Droppen-barnen som ville vara på Båten och leka, vi fortsätter så nästa att Droppen är på Båten och Pölen är på Bilen.

Nu tar vi helg och samlar energi för nästa veckas äventyr på Gröna fjädern.


Trevlig Helg




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar