Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 16 juni 2023

Gula Fjädern v.24

Hej på er, vilket fantastiskt väder vi har haft även denna veckan. Vi har verkligen tagit tillvara på vårt underbara väder. Ute har vi erbjudit olika stationer för att erbjuda olika lärmiljöer för barnen och olika möjligheter till att utforska och lära sig nya saker, både individuellt men också tillsammans. Favoriten just nu är vatten i alla dess olika kombinationer. Barnen öser, jämför mängd, räknar med vatten och bygger upp olika slags världar med vatten på olika sätt/tekniker. Vi samarbetade i veckan och hittade ett nytt sätt att lyckas bygga upp vår vattenträdbana. Vi kom in på samtalsämne som "Varför rinner bara vattnet åt ett håll?" och "Hur kan ens vattnet rinna neråt?" Spännande att upptäcka fysikaliska fenomen tillsammans och utforska vidare. Barnen upptäckte att vattnet rann olika sakta och fort också beroende på hur banan byggdes ihop. 

Vi har också övat på volym, mängd och antal. Barnen gjorde tillsammans en deg som också varit mycket populär aktivitet att utforska i veckan. Barnen tyckte degens färg blev häftig och att degen är väldigt" mjuk och mysig" att klämma på. 





Vi har också haft en mysig utflyktsdag där vi tillsammans med våra blivande skolbarn gick till arbetsmuseum. Något som barnen själva röstade fram att de ville göra tillsammans som ett fint avslut. Vi tog med oss pannkakor också som vår duktiga kock Uffe fixat åt barnen vilket var mycket uppskattat! 

På arbetsmuseum fick barnen gå en skattjakt där de leta efter olika motiv och vi lekte även inne på lilla arbetsmuseum. Blev en superfin dag tillsammans, det är vemodigt att våra skolbarn ska sluta men också en glädje att de nu ännu får en möjlighet till att växa ytterligare. Det har varit fantastiskt att få följa varje barn här och vi är otroligt stolta över allihopa! 

Det kommer ju inte bara ske förändring att barn slutar och börjar skolan utan pedagoger kommer också att byta avdelningar, gå hem på mammaledighet och bege sig för nya äventyr. Så vi har även denna veckan haft en avslutning för oss vuxna för att visa varandra både kärlek och tacksamheten vi känner för varandra!









Ha en fin helg och trevlig semester till er som går redan denna veckan! 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar