Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 18 augusti 2023

Gula fjädern v 33

Hej och välkomna till en ny termin hos oss på Gula fjädern. Vi välkomnar alla tillbaka och hoppas ni har haft en fin ledighet, lite extra välkomna till de nya barn och vårdnadshavare som skolats in under veckan. 

Vi startar upp terminen med fokus på naturvetenskap, digitalisering och olika kulturer och kulturarv. I miljöerna har vi ändrat om en hel del och några rum är fortfarande under process där vi kommer låta barnens nyfikenhet, utforskande och idéer ta plats. Barnen har redan under första veckan börjat utforska olika växter och djur. Barnen har undersökt texturer på olika löv och kottar med hjälp av webb-ägget samt tittat på skelett ifrån olika djur. 



I ateljén har vi fokuserat på att ta in växter ifrån vår närmiljö och använder som inspiration i skapandet. 


På vår gård kan vi hitta massor av växter och spår ifrån djurlivet. I veckan hittade barnen ett halvt ägg och vi blev nyfikna på vart det kom ifrån och vad som kunde tänkas varit däri. På gården har vi även hittat maskar som barnen har gjort små hus till och matat med löv. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar