Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 28 april 2023

Blåa fjädern v.17



Hej!

Den här veckan har vi haft en tät samvaro med övriga fjädrar på Tuppen. Det uppstår sådana situationer ibland då både barn och vuxna får vara flexibla och samarbeta. Såhär i slutet av veckan kan man se det positiva med att lära känna barnen lite bättre på de andra fjädrarna. Vi har varit utomhus mycket och som tur har det inte snöat trots kyliga vindar. Det kan vara svårt för barnen att hänga med i väderomslagen. Det har blivit många diskussioner om överdragsbyxor, vantar, och jackor. Barnen har börjat upptäcka och fascineras av småkryp som börjar titta fram. Vi har tagit ut luppar och förstoringsglas för att skapa möjligheter att studera dem lite närmare. Barnen har förståelse för att myror behöver olika saker för att överleva. En eftermiddag utformade barnen en restaurang för myror med olika rätter för myror. Det fanns även vattenpölar på bordet. Ett barn började att dra fingret i vattnet och blev uppmärksam på att det blev spännande mönster i vattnet. Myrornas restaurang blev istället ett konstverk där barnen skapade mönster i vatten och sand. Spännande att som pedagog få ta del av barnens idérikedom och fantasi.

I vårt projekt denna vecka hade vi tänkt att jobba vidare med musslor som många havsdjur äter. Många av barnen har vet att exempelvis hajar äter musslor, men vad är musslor och vad äter de? Det ska vi lära oss om tillsammans nästa vecka istället. På bilderna nedan ser ni hur en "myrrestaurang" kan se ut.



Vi önskar er en trevlig helg och Valborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar