Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 28 april 2023

Gula fjädern v17

 Hej! 

Vi har under veckan fortsatt arbete med liten och trygg. Vi har haft rädd, otrygg, nervös och vild, hoppig, busig som fokus känslor den här veckan där vi haft spännande diskussioner kring vad de olika känslorna innebär för barnen. Vi har haft aktiviteter i rörelsens tecken där vi bland annat har gjort en spegelövning i ring ute på gården. I den övningen får barnen möjlighet att i grupp prova på att leda och ta initiativ, men också följa och läsa av andras rörelser. Att se de egna rörelserna ta form i gruppen kan stärka självkänslan och genom att prova andras rörelser berikas det egna kroppsspråket.

Vi har också haft en namnsdans där man fick säga sitt namn och sätta en rörelse på det. Syftet med namndansen är att se varandra och ge plats åt varandra. Barnets namn är en viktig del av identiteten och att få bekräftelse för sitt namn bidrar till att stärka barnets jag-känsla.

Under eftermiddagarna har fokuskänslorna gestaltats på ett mer kreativt sätt där barnen fått möjlighet att sätta känslor på liten. De känslor ni ser på bilderna är hur två av barnen ser på känslan nervös och rädd. 

Det har kommit en del spännande varelser med regnet under veckan. Barnen har letat mask i buskarna och vi har fått ta del av en hel del spännande reflektioner kring vad maskar äter men också vem som äter maskarna. På bilden ser ni en masktårta som några av barnen skapade under utevistelsen. 


Barnen har också upptäckt en spännande dörr längst ner i trapphuset. Där bor garanterat sommarskuggan tänker de. Vi har tillsammans skrivit brev till sommarskuggan som vi senare la utanför den mystiska dörren. Men när vi gick ner under dagen idag så låg breven kvar och barnen funderade över varför inte sommarskuggan kommit ut och tagit dom. Ett av barnen menade på att sommarskuggan hade lagt till text på breven. 



Trevlig helg önskar vi på gula fjädern! 💛

  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar