Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 12 maj 2023

Blåa fjädern v. 19

Hej alla vårdnadshavare!

Vi har under veckan fortsatt arbetet med "Livet i havet" där denna veckan introducerade vi havsdjuret musslan. Vi pratade och samtalade med barnen om musslan, var bor musslor, hur ser musslan ut, vad äter dem osv. Barnen var jätteintresserade och vi hade spännande diskussioner tillsammans kring musslor, ett barn sa att musslor bor i havet, ett annat barn sa att de har två skal, tredje barnen sa om man äter skalet kan man tappa en tand för att skalet är hård. Vi skapade också musslor från papperstallrikar, flörtkulor och olika färger. Barnen fick välja själva hur de ville att deras mussla ser ut.



Under veckan hade vi  avslutnings/överlämningssamtal med vårdnadshavare till de barnen som ska börja förskoleklass och vi fortsätter nästa vecka med skolorna.

Utöver det har vi haft fantastiska dagar med barnen där vi har njutit av de här fantastiska soliga och varma dagar. Barnen har visat intresse för insekter där vi har observerat och undersökt olika djur och insekter.


Trevlig helg önskar vi pedagoger från blåa fjädern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar