Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 12 maj 2023

Gröna fjädern v. 19

Denna veckan har vi fått en försmak på sommaren! Vi har lyft ut vårt projekt på gården där vi erbjudit barnen tre olika stationer med aktiviteter. 


Under början av terminen gick vi ut med en förfrågan om slangar, rör och annat  som skulle kunna användas till att bygga en vattenbana. Vi har nu börjat bygga upp en vattenbana, och barnen har utforskat vilka vägar vattnet kan ta i den. Vi tar fortsatt tacksamt emot mer material, tanken är att banan ska kunna byggas om och utvecklas för att utmana barnen vidare i sitt utforskande.


Tidigare under våren har vi varit ute och samlat in naturmaterial för att kunna bygga ett eget akvarium. Detta akvarium använder vi nu som kuliss till att göra stop motion animerade filmer med olika hajar och en krokodil. Barnen har varit med och satt fisktråd på hajarna och krokodilen så att de kan förflytta djuren samtidigt som vi tar en serie kort som blir en film.


Vi har också fyllt upp hinkar med vatten och barnen har sedan fått använda pensel för att måla med vattnet på olika underlag. I värmen tar det inte lång tid för vattnet att dunsta, och under tiden som det avdunstar skiftar också färgen. Spännande!

Nu när värmen är här är det bra att se över sitt barns hylla i hallen. En solhatt/keps är inte fel att ha, likaså extra kläder (speciellt eftersom vi har vattenlek nästan varje dag), en vattenflaska och solskyddsfaktor. Smörj gärna era barn på morgonen innan ni lämnar nu när vi är ute länge på förmiddagen, så fyller vi på med solskydd till eftermiddagens utevistelse. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar