Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 26 maj 2023

Blåa fjädern v.21

Hej alla vårdnadshavare!

Terminen håller på att nå sitt slut och vi håller också på att avsluta vårt projektarbete "Livet i havet". Det har varit väldigt intressant och inspirerande att följa barnens utveckling och kunskaper under vårt arbete samt allt nytt som vi har lärt oss tillsammans med barnen. Den här veckan avslutade vi projektet med undervisningstillfälle där vi gick igenom det som vi har jobbat under terminen, det som vi har lärt oss om olika djur och växter som bor i havet, t ex snäckor, musslor, krabbor, bläckfiskar, hajar och plankton. Vi pratade kring dessa havsdjur och barnen berättade att bläckfiskar sprutar bläck i vattnet för att de ska gömma sig från hajar. Barnen visste också jättemånga typer av hajar som tigerhaj, leopardhaj, vithaj osv.


Vi pratade också om havets näringskedja där ett barn innan vi skulle prata kopplade det och utifrån bilder berättade till andra kompisar: hajen äter bläckfisken, bläckfisken äter krabban, krabbor äter musslor och snäckor, snäckor äter plankton. Vi pratade tillsammans med barnen om hur en näringskedja fungerar samt betydelsen av näringskedja för havets liv.


Till slut vi tittade på en film på havets näringskedja .


Vi påminner om våra dagar för vernissage som är den 7/6 och den 8/6  kl 14-17 där ni vårdnadshavare har möjlighet att komma och titta på det som vi har jobbat under året samt ställa frågor om det som ni undrar.

Till slut vi vill bjuda in er vårdnadshavare till en gemensam avslutning till alla barn som ska börja förskoleklass på Tuppens förskola. Vi kommer att fira barnen på stora gården med diplomutdelning och dans onsdagen den 7 juni kl 9:30. Varmt välkomna!

Trevlig helg önskar vi från blåa fjädern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar