Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 26 maj 2023

Gula Fjädern v. 21

Hej på er! Vi vill börja med att säga tack till alla er vårdnadshavare som kom och besökte vår vernissage vi hade på Hemgården i måndags. Det var så roligt att få visa upp er vad barnen har skapat under denna termin. Allt från alster till processer i lera samt deras tankar kring känslor, hur det kan te sig olika i hur vi känner i olika situationer, hur vi känner oss när vi är busiga, glada, pigga eller ledsna. Vi har tillsammans reflekterat och kommit fram till att vi känner känslor på olika sätt och att vi har olika behov när vi exempelvis är ledsna. Vissa av barnen har berättat att de vill gå undan en stund när de är ledsna och andra har berättat att de vill ha en kram eller en vuxen som tröst. 

Detta projekt med liten och trygg är skapat av brottsoffermyndigheten. Vi har i samarbete med Brottsofferjouren Östra Östergötland haft detta projekt tillsammans där vi pedagoger också har fått ny kunskap gällande bla. våld i nära relation, brott och signaler och haft gynnsamma diskussioner med varandra för att få nya perspektiv och ny kunskap att nyttja för barnens bästa. 


Här kommer lite glimtar från vår härliga vernissagen med barnens alster/skapande som växt fram under terminen. 








VIKTIGA datum att lägga på minnet: 

▉  Den 7/6 kl.: 9:30 på stora gården kommer vi att ha avslutning för våra barn som börjar skolan till hösten. 

▉ Den 13/6 kommer vi på Gula fjädern gå på utflykt med våra skolbarn till Lilla arbetsmuseum. Vi ska vara där på plats vid 9:00. 


Vi vill tacka alla vårdnadshavare för mycket trevliga och givande överlämningssamtal/utvecklingssamtal. Det har varit fint att få möta er allihopa och få en stund för samtal och reflektion tillsammans. 

Vi pedagoger önskar er allihopa en trevlig helg i vårt fantastiska sommarväder! 💛




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar