Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

torsdag 21 september 2023

Blåa fjädern v 38

 Hej alla vårdnadshavare!

Den här veckan har vi jobbat med Ljus projektet och vi har använt overhead apparaten där barnen utforskade och undersökte ljuset. Syftet med undervisningsmomenten var att stimulera och utmana barnens intresse för naturvetenskap och teknik genom att ge dem möjlighet till att utforska ljuset utifrån olika perspektiv. Vi lade flera plastfickor med olika färger i samt olika föremål på overhead apparaten och tillsammans med barnen, i våra projektgrupper undersökte vi och utforskade ljus och skuggor, vi tittade på hur barnens skuggor ser ut. Barnen har fått möjligheter att undersöka samt få inspiration att göra egna berättelser- utifrån olika figurer som de har satt på overheaden . De har förminskat och förstorat sina egna skuggor och skuggorna på olika föremål . De har fått pröva att göra mönster. 





Under torsdagen hade vi gemensam samling där vi tillsammans tittade på och reflekterade kring bilderna från projekttillfällena tidigare under veckan.


Vi önskar er alla en trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar