Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 15 september 2023

Gula fjädern v.37

Hej på er!

Vi har under de senaste veckorna fortsatt vårt arbeta med fokus på naturvetenskap, digitalisering och olika kulturer och kulturarv. Samtidigt som vi fortfarande har fokus på att lära känna varandra och bygga nya betydelsefulla relationer. 

Barnen visar fortsatt ett stort intresse för de olika djur och insekter som finns på vår gård. Även att det tekniskt sett blivit höst finns det fortfarande många spännande små varelser att upptäcka.



På stammen av det stora körsbärsträdet som vi har på vår gård har vi märkt att bärfisar trivs riktigt bra. Barnen har hittat flera stycken som de sedan utforskat i luppar och med hjälp av förstoringsglas. Men man får se upp för känner sig en bärfis hotad så känner man det på lukten. 

Inne har barnen fått möta och utforska lera. Det är ett spännande material att arbeta med och det är bara fantasin som sätter gränserna. Vi plockade fram lite kottar som inspiration och ett av barnen gjorde granbarr utav leran. 



Hur ser nyckelpigor ut? Det är något som vi studerat i böcker om insekter (det är inte alltid helt lätt att särskilja röda skalbaggar), och i veckan målade vi nyckelpigor. Inspiration fann vi en bok som bland annat visar hur man med lite målarfärg kan förvandla stenar till olika djur och insekter. Tänk vad mycket det finns att upptäcka och göra med stöd i litteratur!

Vi önskar alla en fin helg, så laddar vi upp för mer utforskande nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar