Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 29 september 2023

Blåa fjädern v 39

Hej alla vårdnadshavare!

Denna vecka jobbade vi med geometriska former som vi kopplade med vårt projekt ljus. Syftet med undervisningsmomenten var att genom aktiviteten får barnen möjlighet att utforska och undersöka de olika geometriska formerna, cirkel, kvadrat, triangel och rektangel samt att de kan se likheter och olikheter och att kunna relatera dessa former i vår vardag. Syftet var också att barnen ska öka sitt ordförråd och utveckla grunderna i matematiken. Vi introducerade och samtalade om formerna i våra projektgrupper och vi tittade på formerna på overheaden. Barnen hade möjlighet att använda plastfickorna med färg på overheaden tillsammans med formerna som konkret material, där de utforskade och upptäckte ljus och skugga på olika sätt. 




Barnens tankar kring de olika formerna: "Solen är en cirkel och ett bord också". " Fågelnäbb ser ut som en triangel och det finns också en instrument" osv. 
Utöver projektet vi lyssnade på bok på pollyglutt varje dag innan lunchen och några av böckerna som vi tittade på och lyssnade var: "På flygplatsen, Aladdin, Mamma Mu" osv.
Vi har varit ute väldigt mycket där vi tillsammans med barnen passade på att utnyttja de fina vädret. Inne har barnen spelat spel, pärlat, byggt med lego, tågbanan och doplu, ritat, degat med play do osv.

Nu tar vi helg och vi önskar er en trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar