Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 6 oktober 2023

Gröna fjädern V. 40

 Hej alla! 

Veckan har bjudit på ett blandat väder med både sol och regn. När det regnade fick några barn gå ut och hoppa i vattenpölarna. Det blev en riktigt blöt stund på gården, med många hopp i vattenpölarna, ösa/hälla och tillsammans undersökte vi också om de olika sandlådeleksakerna sjönk eller flöt. 


I veckan har vi också målat färdigt våran gröna målning och finns nu uppsatt utan för våran dörr in till tamburen. 



Den röda gruppen har i veckan fortsatt sitt projekt "Röd" med att gå en rödskattjakt i korridoren. Även denna gång blev det samtal om vad den röda brandsläckaren är för något. Barnens tankar:
"Det är en vattenslang"
"En vattenkanna"



Barnen har även ritat jordgubbar, vi tittade på bilder av jordgubbar och pratade om att jordgubbar är röda. Vi pratade också om att innan jordgubbarna mognar är de gröna och att de oftast växer när det är sommar och varmt. 



,

Den gula gruppen har i veckan  klippt eller rivit olika gula papper till små bitar, som vi nästa vecka ska limma upp på en gemensam cirkel. Vi har också pratat om vad den finns för saker som är gula och hur man gör gul på teckenspråk.  

NU tackar vi för den här veckan och vi på gröna önskar er alla en trevlig helg. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar