Välkommen till Tuppens förskola - framtidens förskola i Centrala Norrköping. Tuppens förskola startade 2012 i nya härliga lokaler med en specialdesignad gård, eget kök och matsal.

Sidor

fredag 15 september 2023

Gröna fjädern v. 37

 Hej på er!


I veckan har vi börjat med våra projektgrupper, Röd och Gul. 

I grupperna kommer vi till att början undersöka just de färgerna. Röda gruppen kommer utforska färgen röd och Gula gruppen kommer utforska färgen gul. Vi började med att höra med barnen vad det första som de tänker på är när de hör just röd eller gul. Detta skrevs ner på en tanke-karta som vi kommer hänga upp på process-väggen i hallen. 

Vi har också tillsammans pratat om vad det finns för saker som är röda/gula för att väcka barnens tankar om de båda färgerna, samt att barnen ska få möjlighet till ett utökat ordförråd. Några exempel på olika röda och gula saker ser ni på bilderna nedan. 



Några barn har i veckan också varit i ateljén och fortsatt att måla på vår gemensamma gröna målning som snart är färdig. Det blir en härlig målning med olika nyanser och massor med olika mönster efter penslar, svampar och händer. 



      Det har varit ett härlig väder i veckan så vi har även varit ute en hel del på våran förskolegård. Några barn uppmärksammade en mystisk cirkel på gräsmattan! 
Vi pratade om hur den har kommit dit: "kanske är det småmöss som har sprungit där." var en tanke som barnen hade. 



Nu önskar vi er en solig och trevlig helg :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar